Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål? Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Kontorergonomi - undervisning

Brug de muligheder, din arbejdsplads giver
ARBEJDSMILJØEksperten tilbyder undervisning i kontorergonomi, som tager udgangspunkt i de forhold, der er på lige netop din arbejdsplads. Der vil være individuel rådgivning til medarbejdere med gener, særlige problemer eller specielle arbejdsforhold.

Tænk på kroppen
Mange arbejdspladser har muligheder for at tilpasse arbejdspladsen til den enkelte medarbejder, men det er ikke altid, de bliver brugt. Med denne undervisning får du den nødvendige viden til at kunne udnytte disse muligheder og en forståelse for, hvad du selv kan gøre for at variere dit arbejde i dagligdagen. Der igennem minimere risikoen for belastningsskader.

Program for undervisningen

• Hvad kan min stol? Deltagerne medbringer deres kontorstol. Vi gennemgår alle de forskellige indstillingsmuligheder og finder de gode arbejdsstillinger.

• Herefter gennemgår vi i fællesskab alt, hvad der måtte være omkring en kontorarbejdsplads: bordhøjder, brug af mus, anbringelse af tastatur, pladsforhold, belysning mv. Undervisningen foregår ved en IT-arbejdsplads.

• Som et ekstra supplement til undervisningen instrueres der i nogle enkle udspændingsøvelser. Udspændingen foretages ikke af musklerne, men af nervefibrene - det er øvelser, som forebygger museskader.

Individuel rådgivning
Derefter vil der være mulighed for individuel rådgivning. Dette vil typisk være for medarbejdere, der har smerter eller andre symptomer i forbindelse med deres arbejde.

Hvad indebærer undervisningen for arbejdspladsen?
Undervisningen er rettet mod medarbejdere, hvis hovedarbejdsfunktion foregår ved en IT-arbejdsplads. Undervisningen foregår på arbejdspladsen i grupper på 8 – 10 personer. Der skal være et lokale til rådighed, hvor deltagerne kan være med deres stole. Det vil være en fordel, at leder og/eller sikkerhedsrepræsentant deltager, både for at arbejdspladsen får en fælles viden, samt for at kunne arbejde videre med evt. problemstillinger, der kommer frem i forløbet. Undervisningen vil også være en god optakt til at lave APV før flytning eller ombygning.

Tidsforbrug
Undervisningen varer ca. 1½ time. + evt. individuel rådgivning. Tidsforbrug aftales på det første møde.

ARBEJDSMILJØEkspertens ergo- og fysioterapeuter hjælper gerne med at afklare, hvordan undervisningen kan tilpasses jeres aktuelle behov.


For yderligere information kontakt
Projektkoordinator, Pia Hynding Jacobsen, Telefon 8236 3670, E-mail: mail@ameksperten.dk.

Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål? Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Har du brug for hjælp og vejledning?

Vi er kun et telefonopkald væk! Tøv ikke med at kontakte os på telefon 82 36 36 70 - eller søg efter det du leder efter i søgefeltet herunder.

ARBEJDSMILJØEksperten
Frederikshavn
Aalborg
Aarhus
Odense
Kolding
Næstved
Sønderborg
View in english
ame-spinner