ARBEJDSMILJØEksperten i samarbejde med den kinesiske ældresektor » ARBEJDSMILJØEksperten A/S
Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål?
Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

ARBEJDSMILJØEksperten i samarbejde med den kinesiske ældresektor

Et besøg på det danskinspirerede Diakonhjem i Kina skal bane vejen for uddannelse af medarbejdere i den kinesiske ældresektor via en dansk udviklet app.

 

I Shanghai ligger et lille stykke af Danmark, den kinesiske pendant til det danske Diakonhjem. ARBEJDSMILJØEksperten besøgte for nyligt hjemmet under et forretningsbesøg i Kina og havde i den forbindelse lejlighed til at præsentere den nyudviklede app med forflytningsvejledning for ledelsen på den store institution.

Diakomhjemmet Kina 1 til hjemmeside

 - De var alle meget begejstrede for de muligheder, som vores viden potentielt kan give dem fremadrettet i deres uddannelse af personale. I forbindelse med en stor udvidelse af deres kapacitet står de foran at skulle ansætte flere end 800 nye medarbejdere inden juli 2020, og her kan vores viden og digitale app blive vigtige værktøjer for dem, siger projektleder hos ARBEJDSMILJØEksperten, Bent Würsching.

 

FAKTA Diakomhjem

 

Høj faglig standard og certificering

To centrale punkter hos kineserne i uddannelsen af medarbejdere til plejesektoren er, at de uddannes efter en ensartet høj faglig standard, og her spiller en certificering en stor rolle.

Praesentation Diakomhjemmet til hjemmeside

 - Når det kommer til standarder og værdier inden for pleje, kigger kineserne med på danske forhold. Men kineserne er også vilde med at kunne bestå test, få stjerner - og ikke mindst opnå en certificering. Og med den måde vores app er opbygget, vil hver medarbejder kunne opnå certificering på flere niveauer og få stjerner efter, hvordan de præsterer i hver enkelt øvelse. Det vil betyde, at vores danske app vil danne grundlag for deres standard og certificering.

 

Muligheder for samarbejde

Hos ARBEJDSMILJØEksperten ser man positivt på mulighederne for et kommende samarbejde med den voksende kinesiske plejesektor. Landets andel af plejekrævende borgere vokser enormt i de kommende år, og de får brug for at gøre en stor indsats for at give området et kompetenceløft.

 - Vi havde en rigtig positiv dialog med ledelsen på Diakonhjemmet, og direktøren for hjemmet anbefaler nu uddannelses-app’en videre op i deres organisation. Vi er med vores besøg og præsentation kommet et skridt nærmere et fremtidigt samarbejde, siger direktør Henrik Gliese, der også deltog på turen til Kina.

Praesentation Diakomhjemmet 2 til hjemmeside

 

FAKTA Virtuel app

 
Relaterede artikler

ARBEJDSMILJØEksperten sætter kurs mod Kina

Dansk app skal lære kineserne at løfte korrekt

MidtNet Kina projektet