Nye Branchevejledninger

Støj - vurdering og forebyggelse

VEJLEDNING: Medarbejderne i industrien bliver udsat for støj fra et stort antal forskellige kilder - håndværktøj, maskiner, køretøjer og procesanlæg. Ny branchevejledning fra Industriens BAR giver grundlæggende viden om støj, sikkerhedsforanstaltninger ved støjende arbejde og generelle metoder til støjdæmpning med fokus på adfærd. 

Undgå ulykker 

VEJLEDNING: BAR SoSu sætter i en ny branchevejledning fokus på, hvordan man kan forebygge arbejdsulykker i social- og sundhedssektoren. Formålet med vejledningen er at påvirke sikkerhedskulturen, så ulykker ikke bare bliver opfattet som et vilkår ved arbejdet, men som noget mandet kan lade sig gøre at forebygge. Vejledningen henvender sig til alle, som har ansvar og opgaver i forhold til arbejdsulykker fx ledere, medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen og interne arbejdsmiljøkonsulenter. 

Når arbejdstøjet er et værnemiddel

VEJLEDNING: Tøj er ikke bare tøj. Tøj kan faktisk være et værnemiddel for en lastbilchauffør, som kan komme ud for lidt af hvert under de daglige ture. BAR transport og engros har derfor udgivet en branchevejledning, der henvender sig til chauffører, og gennemgår de forskellige typer af beklædning, som kræves til de forskellige opgaver.