Hårdt fysisk arbejde
Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål?
Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Hårdt fysisk arbejde

Hårdt fysisk arbejde findes inden for mange forskellige brancher som for eksempel anlægsarbejde og slagteri. Det er karakteriseret ved at medarbejderne går/står meget og enten løfter eller bærer byrder i perioder af arbejdsdagen. Det hårde fysiske arbejde involverer som regel også andre belastende arbejdsstillinger som for eksempel foroverbøjet ryg og vredne arbejdsstillinger samt løft med lang rækkeafstand.

 

Hårdt fysisk arbejde øger risikoen for at blive ramt af en arbejdsulykke i forbindelse med for eksempel et tungt løft, men det øger ligeledes risikoen for smerter i kroppen og for fysisk nedslidning samt førtidig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Nyere forskning peger også på, at der er en øget risiko for at dø af hjertekarsygdomme blandt personer med hårdt fysisk arbejde.

Der er dermed rigtig mange gode grunde til, at forebygge hårdt fysisk arbejde og til at forebygge konsekvenserne af det fysiske arbejde.

 

Hvad kan ARBEJDSMILJØEksperten hjælpe med?

  • Rådgiver om forebyggelse i forbindelse med hårdt fysisk arbejde samt konsekvenserne af det.
  • Kommer med forslag til organiseringen af arbejdet
  • Bidrager til udvælgelse af de nødvendige tekniske hjælpemidler
  • Afholder motiverende oplæg omkring motion samt træningens betydning for at kunne holde til arbejdet og for at modvirke de sundhedsmæssige konsekvenser. Et sådant oplæg vil også indeholde forskningsbaseret viden om, hvorfor det ikke er en god ide, at sygemelde sig med ondt i ryggen