Puljer og Fonde
Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål? Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Puljer og Fonde

Der findes en række muligheder for at søge penge til forbedringer af arbejdsmiljøet fra puljer og fonde.

Står du over for et nyt projekt, er det oplagt at tænke de forskellige puljer ind.

 

Arbejdsmiljøpuljen

Søg op til 500.000 kr. til din virksomhed
Folketinget har bevilliget 105 millioner kr. årligt til og med 2023 og midlerne i puljen tildeles efter "først til mølle-princippet".

Derfor kan du – og andre danske virksomheder med max. 100 ansatte – frem til og med december 2023 søge penge fra Arbejdsmiljøpuljen til projekter, der forebygger nedslidning og arbejdsulykker.

Hvis din arbejdsplads er en offentlig arbejdsplads, fx en skole eller et plejehjem med max. 50 ansatte, kan du også søge.

Tre hovedområder, du kan søge indenfor
Uanset om din virksomhed er privat eller offentlig, kan du søge om tilskud inden for tre områder; 1) Afprøvning af tekniske hjælpemidler, 2) Arbejdsmiljørådgivning, og 3) Sundhedsfremme i form af fysisk træning.

Du kan søge tilskud til at:

 1. Leje og afprøve et teknisk hjælpemiddel, der kan forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø i din virksomhed, fx en kran eller en malkerobot. Prøveperioden kan vare i 3 måneder, tilskuddet kan udgøre op til en tredjedel af købsprisen.
 2. Autoriseret rådgivning, der kan hjælpe dig og din virksomhed til at forebygge fysisk eller psykisk nedslidning, og/eller at I kommer ud for arbejdsulykker, fx via undervisning eller introduktion af nye metoder. Projektet kan vare i op til ét år.
 3. Sundhedsfremme i form af fysisk træning, der kan styrke jeres sundhed og mindske smerter, fx ved at gennemføre styrke- og/eller konditionstræning. Aktiviteterne skal gennemføres i arbejdstiden, og projektet kan vare i op til ét år.

Du kan søge inden for ét, to eller alle tre områder.

Andre har for eksempel fået penge til
Så vidt har vi hjulpet kunder med at få penge til projekter, der fx hjalp dem med at:

 • Styrke sundheden
 • Øge den psykiske trivsel
 • Afprøve tekniske hjælpemidler
 • Forebygge ulykker
 • Få rådgivning
 • Udføre en 360° kortlægning af det ergonomiske og psykiske arbejdsmiljø.

Puljen blev udvidet i april 2022
Fra april 2022 kan du også søge tilskud til projekter med rådgivning om, hvordan du forebygger høre-skadende støj og/eller farligt støv og kemi i din virksomhed.

Det vil sige, at vi nu fx også kan hjælpe dig med at kortlægge kilder til/niveau af støj og/eller hindre, at vibrationer fra maskiner forplanter sig som bygningslyd.

Book et møde og hør mere
Mulighederne er mange, og vi har også mulighed for at hjælpe dig.
Derfor, kontakt os og book et møde for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed fra start til slut med ansøgningen til dit projekt. Du kan høre mere om:

 • Hvad I kan søge penge til
 • Hvor meget I kan få i tilskud
 • Hvordan vi kan hjælpe jer med at
  – Søge penge
  – Gennemføre et projekt.

 

Arbejdsmiljøforskningsfondens udviklingspulje

Arbejdsmiljøforskningsfonden har til opgave at styrke dansk forskning og udvikling i arbejdsmiljø.

Fonden lægger vægt på at støtte projekter, der giver ny viden om arbejdsmiljøet med resultater, der kan anvendes i det forebyggende arbejdsmiljøarbejde. Fonden yder støtte til forskningsprojekter, udviklingsprojekter og udredninger inden for arbejdsmiljø.

Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål? Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Har du brug for hjælp og vejledning?

Vi er kun et telefonopkald væk! Tøv ikke med at kontakte os på telefon 82 36 36 70 - eller søg efter det du leder efter i søgefeltet herunder.

ARBEJDSMILJØEksperten
Frederikshavn
Aalborg
Sønderborg
Odense
Kolding
Næstved
Aarhus
Herlev
View in english