Arbejdsmiljø fra første spadestik til færdigt hospice » ARBEJDSMILJØEksperten A/S
Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål?
Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Arbejdsmiljø fra første spadestik til færdigt hospice

I en forvandling fra ”pløjemark” til et moderne og smagfuldt indrettet hospice i Nordjylland har ARBEJDSMILJØEksperten været tilknyttet som arbejdsmiljøkoordinator fra starten af byggeriet og til det smukke resultat.

- Vi har været med siden byggestart. Hovedentreprenøren på projektet vidste på forhånd, hvad vi stod for, og hvordan vi arbejdede, fortæller direktør i den nordjyske afdeling af ARBEJDSMILJØEksperten, Lene Bildtoft.

Som arbejdsmiljøkoordinator sørger man for, at sikkerheden på byggepladsen er, som den skal være. Det har i dette projekt blandt andet handlet om at skabe ordentlige adgangsforhold til arbejde på taget samt at sikre forsvarlig forankring af stilladset.

- Undervejs i byggeriet har vi været i dialog med byggeleder, projektleder og de enkelte entreprenører på pladsen om de konkrete problemstillinger, der er opstået undervejs. Byggeriet har i to tilfælde været ramt af mindre ulykker, som har kostet fravær. Det drejede sig dels om en ulykke, hvor en ansat ramte sin finger med en hammer, dels om en faldulykke.

Byggepladsen har to gange i forløbet haft besøg af Arbejdstilsynet uden særlige anmærkninger til nogen af entreprenørerne.

Der er blevet knoklet for at få det nye Hospice Vangen færdigt, og sidst i maj var der indvielse med deltagelse af Kronprinsesse Mary.

- Lige nu pågår de sidste finjusteringer af byggeriet, og indflytningen er i fuld gang, slutter Lene Bildtoft.

 

Fakta om projektet

Hospice Vangen er placeret i det nordøstlige Nørresundby i rolige omgivelser. Der er 15 sengepladser til terminale patienter og det palliative team fra Aalborg Universitetshospital. Bygningen er på 2.499 kvadratmeter. Byggeprojektet har krævet 30.000-40.000 mandetimer.

Byggeriet er opført som OPP-projekt (offentligt-privat partnerskab) mellem den selvejende institution Kamillianergaardens Hospice i Aalborg og Region Nordjylland.

Et konsortium bestående af TRIGON A/S og TRIGON Holding A/S samt med underleverandørerne Friis & Moltke A/S & Sweco Danmark A/S er den OPP-kontraktleverandør, der har opført det nye hospice og skal stå for driften af den nye bygning Vangen, Center for Lindrende Behandling.