ARBEJDSMILJØEksperten er lynafleder for arbejdsmiljøet i EfB » ARBEJDSMILJØEksperten A/S
Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål?
Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

ARBEJDSMILJØEksperten er lynafleder for arbejdsmiljøet i EfB

Superligaklubben EfB Elite A/S følger lovkravene og sikrer arbejdsmiljøet for alle medarbejdere ved hjælp af en outsourcingaftale med ARBEJDSMILJØEksperten. Det giver ifølge virksomhedens arbejdsmiljøkoordinator en ekstra tryghed og sikkerhed i hele organisationen.

 

Siden 2006 har EfB samarbejdet med ARBEJDSMILJØEksperten omkring arbejdsmiljøarbejdet. Samarbejdet betyder, at en fast rådgiver er tilknyttet virksomheden og kommer på besøg to gange årligt.

Hans Weis Hansen, der er EfB's arbejdsmiljøkoordinator, har sin primære arbejdsfunktion i økonomiafdelingen. Han mener, at det kan være en udfordring at kende til alle afkroge af lovgivningen og i det hele taget holde fokus på arbejdsmiljøet i dagligdagen.

ARBEJDSMILJØEkspertens rådgiver, Peter Wang Kristensen, hjælper dog Hans med at få de halvårlige møder booket i kalenderen og få sat fokus på området.  

- Med Peters besøg føler jeg en sikkerhed for, at vi bliver ”set efter i sømmene” og lever 100% op til de lovkrav, vi skal. Peter ser med udefra kommende øjne på vores virksomhed og spotter, hvis noget skal bringes i orden. Han er rådgiver, så det er jo ikke ham, der udstikker bøder eller påbud. Selvfølgelig kan der ske uheld, men jeg ser Peter som en slags lynafleder. Han er funktionen, der sikrer at tingene ikke går helt galt, siger Hans Weis Hansen.

 

Hele vejen rundt om virksomheden

Et rådgiverbesøg hos EfB indeholder blandt andet en rundering af storkontor og et lagerlokale, et kig forbi serveringspersonalet i konferenceafdelingen og et tjek af behandlerrummet hos superligaspillerne i kælderen under Blue Water Arena.

- EfB er på mange måder en atypisk virksomhed. De har utroligt mange forskellige faggrupper og funktioner, der skal holdes styr på. Den største udfordring for arbejdsmiljøkoordinatoren her er at skulle holde sig opdateret i alle disse afdelinger og kende lovkravene på alle områder. Som ekstern rådgiver er arbejdsmiljøet og sikkerheden mit primære fokus, det er ikke driften. Derfor kan jeg naturligvis nemmere overskue og rådgive inden for alle områder af arbejdsmiljøet, siger Peter Wang Kristensen, der er tilknyttet som rådgiver for EfB.

Er der kommet en ny kontormedarbejder til siden Peters seneste besøg, giver han gode råd til, hvordan man arbejder ergonomisk mest rigtigt foran en computerskærm eller sidder rigtigt på kontorstolen. Drejer det sig om arbejde med kemiske produkter, kan Peter trække på en kollega med speciale inden for det kemiske og biologiske arbejdsmiljø.

 

En skræddersyet outsourcing aftale

Hos EfB er man selv ansvarlig for udarbejdelse af den lovpligtige Arbejdspladsvurdering (APV), der udarbejdes hvert tredje år ud fra en færdig skabelon. Udover de to årlige rådgiverbesøg bruger EfB fra tid til anden ARBEJDSMILJØEkspertens rådgiver til sparring og mægling, hvis behovet opstår.

Aftalen mellem EfB og ARBEJDSMILJØEksperten blev lavet i en tid, hvor EfB’s organisation voksede, og der kom flere medarbejdergrupper og flere arbejdsområder i virksomheden, som i dag tæller 64 fuldtidsmedarbejdere og et antal deltidsmedarbejdere fordelt på mange forskellige afdelinger.

- Vi får også besøg af Arbejdstilsynet. Det kan skyldes, at en sportsklub som vores kan ”bonne” negativt ud i statistikkerne over arbejdsskader. Hos os kan en arbejdsskade typisk være en sportsskade hos en fodboldspiller. Og når Arbejdstilsynet så er mødt op, så er det hele virksomheden, der tjekkes op på. Derfor giver det god mening for os at investere i at have styr på arbejdsmiljøet og sikkerheden, slutter Hans.

 

 ______________________________________________

FAKTA

I en outsourcing-aftale varetager ARBEJDSMILJØEksperten styringen af arbejdsmiljøet og systematiserer arbejdet i tæt samarbejde med virksomheden. Det indeholder typisk, at ARBEJDSMILJØEksperten sørger for at holde styr på sikkerhedsarbejdet, Arbejdspladsvurdering (APV) og forebyggelse af ulykker gennem blandt andet sikkerhedsrunderinger og certificeringer. En aftale tilpasses altid behovet og udfordringerne i den enkelte virksomhed.

ARBEJDSMILJØEksperten er autoriseret rådgivningsvirksomhed inden for alle arbejdsmiljøområder; det ergonomiske, kemiske, biologiske, fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Virksomheden råder over ergo- og fysioterapeuter, psykologer, maskiningeniører, bygningskonstruktører, miljøteknikere, m.fl.