Bæredygtighed og forebyggelse skal fremtidssikre din virksomhed og medarbejderressourcer » ARBEJDSMILJØEksperten A/S
Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål?
Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Bæredygtighed og forebyggelse skal fremtidssikre din virksomhed og medarbejderressourcer

Vi hører næsten dagligt i medierne, at vi bliver færre og færre til at varetage de arbejdsopgaver, der er. Der er allerede virksomheder, som har svært ved at rekruttere de bedste medarbejdere, og det bliver med årene endnu sværere.

 

I forhold til FN´s 17 verdensmål halter vi i Danmark langt bagefter i forhold til at komme i mål i 2030. Forskere i FN har prioriteret seks områder, hvor en gennemgribende transformation og nytænkning er påkrævet.*

De to øverste mål på listen er:

  1. Styrkelse af menneskers livskvalitet og personlige egenskaber.
  2. Omlægning til bæredygtige og sociale afbalancerede økonomier.

Men det er ikke let at skulle ændre mindset og kultur i virksomheder. At score verdensmål er ikke for sarte virksomhedsledere. Det kræver stærke nerver, et køligt overblik og mod til at tænke bredt og langsigtet.

Samtidig med at virksomheder skal arbejde med verdensmålene, skal alle også tage et ansvar i forhold til den næststørste dræber i Danmark: inaktivitet. Inaktivitet er - efter rygning - den hyppigste årsag til for tidlig død.

Inaktivitet er stillesiddende adfærd. og det hænger sammen med:

-  Forhøjet blodtryk
-  Forhøjet kolesterol
-  Fedme

 

Bevægelse er sundhed

Vi er nødt til at gøre tingene anderledes, som mennesker og som virksomheder.  

Det er nu, der skal investeres i forebyggelse og bæredygtighed for at fremtidssikre både virksomheder og medarbejderressourcer.

I fremtiden er det afgørende, at virksomheder kan holde fast i medarbejdere. Det er afgørende at være en god arbejdsplads, der skiller sig ud, samt at have medarbejdere, der er til stede og effektive.

Det er nu, der skal skabes en god sundhedskultur og et vigtigt fællesskab i virksomheden.

 

Digitalt værktøj sætter fokus på sundhed og trivsel

Hos ARBEJDSMILJØEksperten har vi skabt et digitalt værktøj, Sundhed & Trivsel på 100 dage , som imødekommer de udfordringer, som virksomheder står i. Her får virksomheder kontinuerlige, anonymiserede data for både sundheden og trivslen i virksomheden. 

Sundhed og Trivsel på 100 dage er udviklet på baggrund af nationale og internationale forskningsresultater og sætter fokus på hele virksomhedens sundhedskultur. Der skabes nye vaner over lang tid, så det implementerede forbliver en del af kulturen.

Sundhed og Trivsel på 100 dage er baseret på et individuelt sundhedstjek, som efterfølges af et individuelt virtuelt træningsprogram sat op med baggrund i sundhedstjekket. Undervejs i forløbet følges op med rådgivning fra sundhedsfagligt personale og opfølgende sundhedstjek - alt sammen for at synliggøre resultater og fremgang.

I opstarten af forløbet udføres en trivselsmåling, som tilgår virksomheden som data. Disse data følges op med nye målinger under hele forløbet. Der kan desuden laves events, workshops og undervisning med fokus på sundhed.

 

Læs mere om Sundhed og Trivsel på 100 dage

 

*Kilde: Mandagmorgen 2. juni 2019: ” Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder”