Karriere
Information
Kontakt
Rådgivning
Indeklima og teknik
De fleste danskere opholder sig i gennemsnit 80-90 procent af tiden indendørs. Derfor er det vigtigt for vores sundhed og livskvalitet, at indeklimaet i både vores bolig og på arbejde er godt.
Det handler blandt andet om luft, fugt, varme, lys, røg, støj og alle de partikler og kemiske stoffer, der er i indemiljøet.
Indeklimaet påvirker sundheden, produktiviteten og indlæringsevnen
Vi præsterer bedst, hvis det er en lille smule koldere end det, man kan kalde en neutral oplevelse af temperaturen. For nogle er den "neutrale" temperatur 20 grader, for andre er det 23 grader.
Ser man på faktorer, som kan påvirker præstationsevnen i negativ retning, kan det være afgasning fra byggematerialer og inventar. Desuden er gamle bygninger, dårlig udluftning eller dårlig vedligeholdt klimaanlæg også faktorer, der kan påvirke sundheden negativt og skabe større sygefravær end i vedligeholdte bygninger og godt udluftede lokaler.
Hos ArbejdsmiljøEksperten arbejder vi med rådgivning af alle aspekter af indeklima og teknik. I undermenuen kan du finde de mere detaljerede beskrivelser af områderne.
Kemi og biologi på arbejdspladsen
Der findes kemikalier i de fleste virksomheder. Det drejer sig om de kendte kemikalier der anvendes i produktionen eller på værkstedet, til lim, maling, rengøringsmidler o.l. som står i skabene og så mange virksomheder ”glemmer” at tælle med i kemikalieregnskabet.
Vores erfaring fortæller os, at mange virksomheder synes, det er udfordrende at få tilstrækkelig viden og overblik over kemikalierne. Et grundigt overblik er fundamentet i en systematisk håndtering af kemikalier så virksomheden kan tage ansvar for medarbejder og miljøet i overensstemmelse med gældende lovgivning.
Har du et godt overblik over kemien?
Har I overblik over de faremærkede kemikalier, der håndteres på virksomheden?
Er der lavet risiko- og substitutionsvurdering for disse kemikalier (kan de erstatte af mindre farlige produkter)?
Er arbejdsstederne indrettet så kontakten med kemikalier minimeres?
Har I opdaterede danske sikkerhedsdatablade (SDS på alle faremærkede kemikalier?
Er der tilgængelige arbejdspladsbrugsanvisninger på dansk og evt. andre nødvendige sprog (APB)?
Er der lavet kemisk APV?
Har I de nødvendige personlige værnemidler (briller, masker, handsker, dragter etc.)?
Håndtere i KRAN kemikalier (Kræftfremkaldende, Reproduktionsskadende, Allergifremkalden, Nerveskadende)?
Opbevares og bortskaffes kemikalier på den korrekte måde?
Ergonomi og Sundhed
Kroppen er det vigtigste arbejdsredskab, vi har. Når vi bruger kroppen på arbejdet, gør vi det ud fra de rammer, vi har og den indsats, vi gør for at passe godt på os selv.
Både hårdt fysisk arbejde og stillesiddende arbejde er med til at give medarbejdere udfordringer, endda i en sådan grad, at det er en af hovedårsagerne til skader for medarbejdere og sygefravær på arbejdspladser generelt. Der er mange værktøjer og metoder til at arbejde med ergonomien på arbejdspladsen.
Hvad kan ArbejdsmiljøEksperten hjælpe med?
Vi kan sætte spot på alle emner omkring ergonomi på arbejdspladser. I vores rådgivning lægger vi vægt på medinddragelse af den ekspertviden, arbejdspladsen selv kan bidrage med.
Vi hjælper med at identificere udfordringerne, løse dem og ikke mindst sætte ind forebyggende, så virksomhedens rammer og den enkelte medarbejders indsats for at passe godt på kroppen på arbejdet er i top.
Læs mere under de enkelte emner eller kontakt os for en snak om, hvordan vi i fællesskab kan arbejde med de ergonomiske forhold i din virksomhed.
Psykisk arbejdsmiljø
Det betaler sig at have et godt arbejdsmiljø. Ledelsens strategi og mål på området er udgangspunktet for at have succes med arbejdsmiljøarbejdet i hele organisationen. Nøgleordene for at arbejde med ledelsessystemer eller arbejdsmiljøcertificering er struktur, metode og systematik.
En velfungerende arbejdsmiljø- og MED-organisation spiller sammen med ledelsen en vigtig rolle for at skabe det sunde og sikre arbejdsmiljø. Her er det blandt andet vigtigt, at organisationen er godt uddannet og kender sine opgaver og roller - og naturligvis har adgang til de nødvendige IT-værktøjer.
Hos ArbejdsmiljøEksperten har vi stor viden omkring systematik og ledelse i arbejdsmiljøarbejdet. Vores rådgivere har med ekspertviden i hver deres område, som kan hjælpe dig hele vejen til et sikkert arbejdsmiljø - også hvad angår de formelle krav.
Vi har beskrevet de mest anvendte redskaber under denne menu, herunder APV og øvrige IT-værktøjer. Desuden kan du læse mere om vores outsourcing-koncept.
Ulykkesforebyggelse
Forebyggelse og forsøget på at nedbringe antallet af arbejdsskader er et centralt punkt for mange virksomheder. Årsagen er, at ulykker og arbejdsskader har store menneskelige og økonomiske omkostninger for både medarbejdere og virksomhed.
Både den daglige ulykkesforebyggende indsats og den årlige drøftelse er vigtige for en effektiv ulykkesforebyggende indsats i virksomheden - og de to dele skal gerne hænge sammen.
ArbejdsmiljøEksperten rådgiver og hjælper med alle områder vedrørende arbejdsskader og forebyggelse.
Læs om de forskellige områder herunder.
Se Rådgivning
Kommende kurser
2025-06-23
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-06-24
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-08-11
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-08-11
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
Har du spørgsmål?
Vi har altid en medarbejder klar til at hjælpe dig videre, så kontakt os med det samme.
+45 82 36 36 70
Skriv til os
Ledelse
System og Strategi
Det betaler sig at have et godt arbejdsmiljø. Ledelsens strategi og mål på området er udgangspunktet for at have succes med arbejdsmiljøarbejdet i hele organisationen.
Nøgleordene for at arbejde med ledelsessystemer eller arbejdsmiljøcertificering er struktur, metode og systematik.
En velfungerende arbejdsmiljø- og MED-organisation spiller sammen med ledelsen en vigtig rolle for at skabe det sunde og sikre arbejdsmiljø. Her er det blandt andet vigtigt, at organisationen er godt uddannet og kender sine opgaver og roller - og naturligvis har adgang til de nødvendige IT-værktøjer.
Hos ArbejdsmiljøEksperten har vi stor viden omkring systematik og ledelse i arbejdsmiljøarbejdet. Vores rådgivere har med ekspertviden i hver deres område, som kan hjælpe dig hele vejen til et sikkert arbejdsmiljø - også hvad angår de formelle krav.
Vi har beskrevet de mest anvendte redskaber under denne menu, herunder APV og øvrige IT-værktøjer. Desuden kan du læse mere om vores outsourcing-koncept.
Social kapital
Social Kapital er et forholdsvis nyt begreb indenfor arbejdsmiljøområdet, og det har vist sig i praksis at være et værdifuldt supplement til andre og mere traditionelle arbejdsmiljø indsatser. En organisations sociale kapital beskriver blandt andet en organisationens sociale sammenhængskraft og afspejler hvordan, kerneopgaven løses i fællesskabet. Jo mere social kapital, jo bedre forudsætninger for trivsel og resultatskabelse.
Arbejdet med at opbygge social kapital tager tid og skal ses som en strategisk indsats, som inddrager såvel top som bund i organisationen, den strategiske ledelse, ledere og medarbejdere. Styrkelse af den sociale kapital er alles ansvar, og i praksis operationaliseres dette gennem fælles indsatser med fokus på tillid, samarbejde og retfærdighed.
På en arbejdsplads med høj social kapital er de sociale relationer præget af tillid, retfærdighed og en god samarbejdsevne. Samarbejdsevne, tillid og retfærdighed berører alle former for relationer på kryds og tværs i en organisation. Styrkelse af den sociale kapital kommer hele organisationen til gode, og indsatserne er med til at skabe en stærk viden om, hvordan arbejdet kan tilrettelægges, så trivsel bliver en positiv sidegevinst.
Sådan arbejder vi med Social Kapital
Vi har flere års erfaring i at arbejde med organisationernes sociale kapital gennem vores dialog- og praksisbaserede arbejdsmetoder. Vi tilbyder f.eks.:
Kurser i social kapital
Workshops
Organisatoriske udviklingsforløb
Få målt din sociale kapital
Få målt, hvordan den sociale kapital er i virksomheden og i de enkelte afdelinger med NFA’s spørgeskema til trivselsundersøgelser i vores Social Kapital Test. Med resultaterne af testen kan ledelsen eller HR-afdelingen få et overblik over den sociale kapital i virksomheden og også i de enkelte afdelinger.
Stress
Pressede arbejdsforhold er mere reglen end undtagelsen på danske arbejdspladser. Der er travlhed og det bliver ofte vanskeligt for den enkelte at få den nødvendige arbejdsro og bevare følelsen af at gøre et godt stykke arbejde.
Stress har en række konsekvenser, der kan medføre store omkostninger for såvel virksomheden som medarbejderne. Det er derfor sund fornuft at håndtere arbejdsmiljøet, så man ikke får stressede medarbejdere.
Hvad kan ArbejdsmiljøEksperten hjælpe med?
Vi tilbyder individuelle samtaler for stressramte: både de, der fornemmer et voksende pres, de, der er i stressende situationer eller sygemeldt med stress og de, der er på vej tilbage på arbejdsmarkedet efter en stresssygemelding.
Vi uddanner stress-coaches som en del af det psykiske beredskab på nogle arbejdspladser.
Kurser i stresshåndtering udarbejdes designet til den enkelte arbejdsplads.
Vi giver ledere sparring til håndtering af medarbejdere, der er under pres.
Vi støtter organisationen i at udvikle en stress-politik og det nødvendige beredskab.
Psykisk arbejdsmiljø
Et godt psykisk arbejdsmiljø gør, at medarbejderne investerer det fornødne engagement og lever op til de krav, der stilles på en arbejdsplads, der er under konstant udvikling. Det er således en fordel for virksomheden, hvis arbejdsgivere og medarbejdere skærper bevidstheden om, hvilke elementer der udgør et godt psykisk arbejdsmiljø.
ArbejdsmiljøEkspertens konsulenter tilbyder viden og seriøsitet på området. Vi inspirerer til at skabe vækst, der bygger på medarbejderes engagement og trivsel på arbejdspladsen.
Vores arbejde kan inspirere til:
Udvikling af virksomhedens kultur, kommunikation og samarbejde
Styrkelse af virksomhedens sociale kapital. Dvs. at relationer gøres stærkere og mere positive
At skabe trivsel og forebyggelse af bl.a. mobning og stress
Effektiv håndtering af konflikter og udbytterig læring heraf
Bedre udnyttelse af teamets samlede ressourcer
Åben og tydelig ledelse
Fokus på sygefravær
Vi arbejder for at processen bliver dynamisk og fremadrettet. Vi arbejder systematisk for at sikre, at jeres målsætninger bliver til virkelighed. I arbejdet har vi fokus på både medarbejder- og ledelsesinvolvering, samt klar og vedholdende kommunikation.
Ledelses- og organisationsudvikling
Virksomheder og organisationer er i dag i konstant udvikling. Det udfordrer medarbejdere, ledere og generelt hele organisationer på deres rutiner og adfærd. Det er i den sammenhæng vigtigt at få gearet sin organisation til de nye arbejdsgange, forandringer og et nyt mindset.
Står I overfor forandringer eller en større kulturel eller organisatorisk ændring, så har I brug for at få sat tingene og processen rigtigt på sporet fra starten. I vil ganske givet få en masse uafklarede spørgsmål og måske endda frustrationer undervejs.
Det er en lang proces at skabe en bæredygtig forandring i en organisation. Der skal arbejdes med mange indsatsområder på samme tid, samtidigt skal der holdes overblik og fokus på det endelige mål, som skaber et vellykket resultat for alle parter.
Hvad kan ArbejdsmiljøEksperten hjælpe med?
Vi træder til med en bred vifte af rådgivning i processen af forandring og udvikling
Vi tilbyder jer en professionel rådgiver med stor erfaring og overblik, som kan hjælpe jer i mål
Vi kan hjælpe jer med at kickstarte processen i form af oplæg, workshop eller lignende
Se Ledelse
Kommende kurser
2025-06-23
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-06-24
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-08-11
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-08-11
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
Har du spørgsmål?
Vi har altid en medarbejder klar til at hjælpe dig videre, så kontakt os med det samme.
+45 82 36 36 70
Skriv til os
Kurser
Arbejdsmiljøuddannelse §9
Vort basisuddannelsesprogram tager afsæt i den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse, måske bedre kendt som §9.
Netop disse kurser har vi givet en særlig vinkling – altså udover det pligtige indhold – idet en del af undervisningen varetages af ekstern rådgiver og af Arbejdstilsynet. Temaerne er i øvrigt godkendt af Danmarks Akkrediteringsinstitution og besvarer alle basale spørgsmål.
Hos ArbejdsmiljøEksperten tilstræber vi desuden, at der kan dannes nye netværk deltagerne imellem. Derved kan erfaringsudvekslingen fortsætte.
På vores 3 dages arbejdsmiljøuddannelse bedes deltageren medbringe computer eller iPad/tablet med adgang til en browser som fx Safari, Chrome eller Edge samt e-mail funktion. Det er dog muligt at låne en iPad i undervisningstiden, hvis der rettes henvendelse til os minimum 1 uge før kursusstart.
ArbejdsmiljøEksperten tilbyder en lang række højaktuelle og professionelle arbejdsmiljøkurser, både obligatoriske og supplerende - vælg i listen herunder eller via menuen.
Det er også muligt at tage den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse som et online forløb. Se mere her
Læs vores kursusbetingelser
For yderligere information kontakt
En af vores medarbejdere, Telefon 8236 3670, mail@ameksperten.dk
Arbejdsmiljøuddannelse Offshore
Arbejdsmiljøuddannelse i forbindelse med offshore, olie- og gasaktiviteter m.v.
I følge Offshoresikkerhedslovens §47 skal medlemmerne af det organiserede samarbejde om sikkerhed og sundhed have gennemført en arbejdsmiljøuddannelse og så vidt muligt inden 3 måneder efter valget eller udpegningen af de pågældende.
Uddannelsens formål
Uddannelsens formål er at sikre, at sikkerhedsgruppen erhverver sig den fornødne viden om og uddannelse i sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold, således at den kan opfylde sine pligter i sikkerhedsorganisationen. Sikkerhedsgruppen skal bl.a. undervises i det forebyggende sikkerheds- og sundhedsarbejde på anlæg og i kendskab til reglerne på området, herunder regelsøgning.
Uddannelsens indhold
Hvad er arbejdsmiljø?
Opgaver og pligter for sikkerhedsgruppen
Pligter og ansvar for arbejdsgivere, ledere og medarbejdere
Samarbejdet mellem sikkerhedsgrupper og andre aktører
Hvad kendetegner et godt, effektivt og systematisk arbejdsmiljø?
Arbejdspladsvurdering (APV)
Psykisk arbejdsmiljø
Aktører på arbejdsmiljøområdet indenfor Offshore
Anmeldelse og analyse af arbejdsskader, nærved-ulykker og ulykkesforebyggelse
Hvor kan man hente hjælp, information og ny viden?
Hvordan kan man påvirke holdninger og udvikle arbejdsmiljøet?
Typiske arbejdsmiljøbelastninger fra deltagernes arbejdspladser.
Deltagerne kommer fra offshorebranchen, og er ledere og medarbejdere, der indgår i en sikkerhedsgruppe på havanlæg, herunder ansatte i produktionen, på værksteder, kontorer, catering med mere. Deltagerne kan også være ledere og medarbejdere, der indgår i en sikkerhedsgruppe, og som er antaget til et bestemt stykke arbejde (constractors), eller deltagere, der har særlige forpligtigelser i forbindelse med arbejdsmiljørettede aktiviteter i offshorebranchen.
Undervisningen er rettet mod det praktiske arbejdsmiljøarbejde på offshoreinstallationen og de opgaver og krav, der stilles medlemmer af en sikkerhedsgruppe på faste havanlæg. Der benyttes eksempler og undervisningsmaterialer med tilknytning til branchen. Gennem kurset lægges der vægt på at give deltagerne en forståelse af, at et godt samarbejde mellem parterne på arbejdspladsen er grundlaget for et godt arbejdsmiljøarbejde.
Kurset varer 22 timer og gennemføres som dagkursus over 3 sammenhængende dage. I løbet af uddannelsen skal hver deltager gennemføre en praktisk opgave.
Kontakt os endelig for yderligere informationer
Telefon 8236 3670, mail@ameksperten.dk
E-learningkurser
Se vores samlede udbud af e-learningkurser inden for sikkerhed og eftersyn. Vær opmærksom på at nogle kurser tilbydes på flere sprog.
Har du brug for hjælp?
Du kan kontakte vores e-learning support på (+45) 70 27 64 84 eller support@mitkursus.dk
Supportlinjen har åbent mandag- torsdag kl. 8.00-16.30 og fredag kl. 8.00-16.00.
Har du allerede et login?
Så kan du klikke her for at komme i gang https://ameksperten.mitkursus.dk/login
ESG Rapportering
Få lavet jeres ESG rapport over 2 workshop-dage
I dag skal alle virksomheder forholde sig til bæredygtighed - og måske spørger jeres kunder allerede nu ind til jeres bæredygtighedsprofil?
På denne workshop over 2 formiddage eller eftermiddage får du værktøjerne til at lave jeres ESG-rapportering.
Når workshoppen er slut, står du med jeres færdige ESG-rapport. I rapporten kan du lægge vægt på alle de gode tiltag I allerede gør i jeres virksomhed, og samtidig opfylder rapporten alle krav inden for ESG.
OBS! Kurset er for virksomheder med under 250 ansatte.
Workshop-dag 1
På workshop-dag 1 introducerer specialister fra ArbejdsmiljøEksperten dig til bæredygtighedsområdet, og du bliver opdateret på lovgivning der gælder for jeres virksomhed.
Præsentation af ESG
Intro til ESG rapportskabelon
Du får viden om, hvilke oplysninger du skal skrive i din ESG-rapport, og hvordan du finder oplysningerne.
Efter denne workshop-dag 1, skal du - i din virksomhed - fremskaffe de oplysninger der er et krav i jeres ESG-rapport.
Workshop-dag 2
På workshop-dag 2 medbringer du din virksomheds data.
Vi sætter i fællesskab de medbragte data ind i rapportskabelonen og du udarbejder dermed din første ESG-rapport.
Efter workshoppen går du hjem med en ESG-rapport og viden om, hvordan I arbejder videre med bæredygtighed hos jer.
Efter gennemgået kursus, modtager du ESG LEAD kursusbesvis.
Praktisk information
De to halve kursusdage afholdes med 14 dages mellemrum.
Der serveres kaffe, the og kage.
HUSK medbring egen PC og MitID Erhverv.
Kurser i Psykisk arbejdsmiljø
Leder du efter at forbedre det psykiske arbejdsmiljø i din virksomhed? Så er du kommet til det rette sted. Læs mere om mulighederne nedenfor.
Forståelse af psykisk arbejdsmiljø
Et godt arbejdsmiljø er afgørende for trivsel og produktivitet på arbejdspladsen. Psykisk arbejdsmiljø dækker over de psykologiske og sociale forhold, der påvirker medarbejdernes daglige velbefindende. Når arbejdspladsen har fokus på et godt psykisk arbejdsmiljø, skaber det tryghed og engagement, mens et dårligt psykisk arbejdsmiljø kan føre til stress, sygefravær og psykiske arbejdsskader.
Vores tilgang til psykisk arbejdsmiljø
Hos ArbejdsmiljøEksperten hjælper vi virksomheder med at skabe et bedre arbejdsmiljø gennem skræddersyede kurser. Vores tilgang fokuserer på både psykisk og fysisk arbejdsmiljø, så I får en helhedsorienteret løsning, der styrker trivslen på arbejdspladsen. Vi arbejder aktivt med arbejdsmiljø psykisk for at forebygge problemer og sikre et sundt og trygt arbejdsmiljø.
Kursets indhold
Vi tilbyder praktiske redskaber til at håndtere og forbedre det psykiske miljø på arbejdspladsen. Kurset indeholder:
Identifikation af faktorer, der påvirker det psykiske arbejdsmiljø
Kortlægning, arbejdspladsvurdering og trivselsundersøgelser
Forebyggelse af stress, mobning og sygefravær
Kommunikation og samarbejdsrelationer
Lederudvikling
Konflikthåndtering og strategier til at reducere konflikter
Arbejdsmiljøloven og psykisk arbejdsmiljø
Arbejdsmiljøloven psykisk arbejdsmiljø stiller krav til virksomheder om at sikre en sund psykologisk arbejdsplads. Det indebærer, at arbejdspladsen aktivt skal forebygge faktorer, der kan føre til dårligt psykisk arbejdsmiljø. Vores kurser hjælper jer med at forstå og implementere lovens krav, så I kan skabe en kultur med tryghed, samarbejde og trivsel.
Hvem kan deltage?
Kurset henvender sig til både ledere og medarbejdere i offentlige og private virksomheder, der ønsker at forbedre psykisk arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen. Hvad er psykisk arbejdsmiljø, og hvordan sikrer man et godt psykisk arbejdsmiljø? Vi giver jer svaret og konkrete redskaber til at handle på det.
Fleksible kursusforløb
Vi skræddersyer et kursus så det passer til din organisation. Vores psykisk arbejdsmiljø kursus kan derfor afholdes som et halvdagsseminar, et intensivt forløb over flere dage eller som en kombination med hjemmeopgaver.
Kontakt os for mere information
Vil du vide mere om vores kursus i psykisk arbejdsmiljø? Kontakt os for en uforpligtende samtale, så vi kan tilrettelægge et forløb, der passer til jeres behov.
Kontakt:
Hans Weis-Bechmann, Administrativ Koordinator
Telefon: +45 6038 2336
E-mail: mail@ameksperten.dk
Flere kurser inden for psykisk arbejdsmiljø
Vi tilbyder også disse kurser som skræddersyede virksomhedskurser:
Dagligdagens kommunikation (Modul I)
Dagligdagens kommunikation (Modul II)
Den vanskelige kunde/borger (I)
Den vanskelige kunde/borger (II) - Konflikthåndtering
Forebyggelse - stress (Modul I)
Forebyggelse - stress (Modul II)
Forebyggelse - stress (4 timer)
Når forandringens vinde blæser
Personaleledelse og udvikling
Psykisk arbejdsmiljø, en håndterbar størrelse?
Psykisk arbejdsmiljø - vold (Modul I)
Psykisk arbejdsmiljø - vold (Modul II)
Psykisk arbejdsmiljø - konflikthåndtering (4 timer)
Psykisk førstehjælp (4 timer)
Samarbejde og forebyggelse af mobning
Samarbejde og teamudvikling
Temaoplæg om stress (2 timer)
Kontakt Arbejdsmiljø Eksperten i dag - Vi arbejder med psykisk arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen, så I får en hverdag med mindre stress og mere overskud.
Læs vores kursusbetingelser
Se Kurser
Kommende kurser
2025-06-23
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-06-24
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-08-11
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-08-11
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
Har du spørgsmål?
Vi har altid en medarbejder klar til at hjælpe dig videre, så kontakt os med det samme.
+45 82 36 36 70
Skriv til os
Workshops
Hvem fanden tog min arbejdsglæde?
Workshop – Psykisk arbejdsmiljø
Jeres vært tager jer med gennem en 2-timers workshop, hvor I lærer om arbejdsglæde, og hvad der skal til for, at I kan skabe meget mere af den.
Arbejdsglæde vigtig ingrediens til livsglæde, og til at medarbejderne og virksomheden klarer sig godt. Glæden ved jeres arbejde kommer af mange ting, blandt andet virksomhedens politikker og det I gør i de situationer, I oplever gennem en arbejdsdag. Syv faktorer er særligt vigtige for arbejdsglæden. For eksempel mening og at I trives sammen på jeres arbejdsplads Det kommer ikke af sig selv, men når I sammen skaber en langsigtet og fokuseret indsats, så lykkes I.
På workshoppen vil I derfor lære:
Hvad arbejdsglæde er.
Hvorfor arbejdsglæde er vigtig for jeres mentale sundhed.
Hvordan I skaber og vedligeholder jeres arbejdsglæde.
Hvad får I ud af at deltage i workshoppen?
Workshoppen henvender sig til både medarbejdere og ledere og byder på to spændende og lærerige timer. Deltagerne vil få indsigt i de 7 faktorer, der er afgørende for arbejdsglæde, og lære praktiske metoder til at styrke arbejdsglæden ved at arbejde med disse faktorer.
I vil få redskaber, der konkret kan bruges til at forbedre både jeres arbejdsglæde og mentale sundhed. Gennem praktiske eksempler og øvelser vil I få nye perspektiver på, hvordan I kan skabe en positiv og sund arbejdskultur.
Alle deltagerne vil gå fra workshoppen med konkrete værktøjer og øget motivation til at fremme arbejdsglæde og mental sundhed på arbejdspladsen.
Prisen er kr. 10.000 ekskl. moms og transport.
Arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanterne som ambassadører for mental sundhed
Workshop - Psykisk arbejdsmiljø
Jeres vært tager jer med gennem en to-timers workshop. Her lærer I om ambassadører, og hvorfor det er vigtigt for jer og jeres arbejdsplads at have en for mental sundhed.
Mental sundhed handler om at trives – at kunne håndtere belastninger og bidrage positivt til arbejdsfællesskabet. Når medarbejderne trives, øges engagement, produktivitet og kreativitet, hvilket gør mental sundhed til en vigtig ressource for jeres arbejdsplads.
En ambassadør for mental sundhed er en nøgleperson, der fungerer som bindeled mellem ledelse og medarbejdere. De går forrest i arbejdet med at fremme mental sundhed på arbejdspladsen.
Arbejdsmiljø- og sikkerhedsrepræsentanterne har en central rolle i at sikre et godt arbejdsmiljø – både fysisk og psykisk. De er derfor oplagte ambassadører for mental sundhed.
På workshoppen vil I derfor lære:
Hvad en ambassadør er.
Hvorfor det er vigtigt at have en ambassadør for mental sundhed.
Hvordan arbejdsmiljø- og/eller sikkerhedsrepræsentanter kan udfylde denne rolle i praksis.
Hvad får I ud af at deltage i workshoppen?
Workshoppen henvender sig til både medarbejdere og ledere og byder på to spændende og lærerige timer. I vil få indsigt i vigtigheden af at have en ambassadør for mental sundhed og lære, hvordan I kan implementere denne rolle på jeres arbejdsplads.
I vil også få praktiske redskaber, som hjælper jer og jeres arbejdsmiljø-, sikkerheds- og/eller tillidsrepræsentanter med at udfylde rollen som ambassadør. Når I bruger disse redskaber, vil I opleve, at den mentale sundhed på arbejdspladsen styrkes. Workshoppen inkluderer konkrete eksempler og øvelser, der understøtter de vigtigste budskaber.
Alle vil gå fra workshoppen med øget motivation og konkrete værktøjer til at skabe bedre rammer for sundhedsambassadørerne på arbejdspladsen.
Prisen er kr. 10.000 ekskl. moms og transport.
OBS! Afholdes ikke i Nordjylland i uge 41.
Når empatien forsvinder
Workshop - Psykisk arbejdsmiljø
Jeres vært tager jer med gennem en 2-timers workshop. Her lærer I om empati, og hvorfor den er vigtigt for jer, jeres mentale sundhed og jeres arbejdsplads.
Empati er evnen til at sætte sig i en andens sted og forstå deres følelser og perspektiver. På arbejdspladsen handler det om jeres evne til at kunne opfatte og reagere konstruktivt på, hvordan jeres kolleger har det, uden nødvendigvis at dele de samme følelser og perspektiver.
Empati er afgørende på arbejdspladsen, fordi det styrker samarbejdet og øger trivslen. Når I forstår og anerkender hinandens følelser og perspektiver, skaber I et trygt miljø, hvor både relationer og produktivitet trives.
Empati hjælper jer også med at håndtere konflikter, forebygge stress og skabe en kultur, hvor forskellighed bliver en styrke. Empati er en kompetence, der skal trænes og vedligeholdes, og det kræver opmærksomhed og indsats fra jer alle.
På workshoppen vil I derfor lære:
Hvad empati er.
Hvad der kan få den til at forsvinde.
Hvad I kan gøre for at genfinde og vedligeholde empatien for jer selv og hinanden.
Hvad får I ud af at deltage i workshoppen?
Workshoppen henvender sig til både medarbejdere og ledere og byder på to spændende og lærerige timer. I løbet af workshoppen får I viden og praktiske redskaber til at skabe bedre rammer for empati på arbejdspladsen. I vil lære, hvordan I kan bruge disse redskaber til at fremme forståelse, anerkendelse og stærkere relationer mellem kollegaer. Ved at anvende redskaberne vil I opleve, at både trivsel og produktivitet stiger, og at samarbejdet bliver lettere og mere effektivt. Workshoppen vil motivere jer til at lære endnu mere om empati og hvordan I skaber en kultur, hvor empati er i højsædet.
Prisen er kr. 10.000 ekskl. moms og transport.
Forandring fryder – eller gør den?
Workshop – Psykisk arbejdsmiljø
Jeres vært tager jer med gennem en 2-timers workshop. Her lærer I, hvordan I – selvom det er svært – kan gennemføre forandringer på jeres arbejdsplads uden at gå på kompromis med jeres mentale sundhed.
Der er især tre vigtige faktorer for at kunne gennemføre sådanne forandringer: virksomhedskultur, kommunikation og menneskelig adfærd. Det betyder, at I, ved at forstå jeres virksomhedskultur, imødekomme behovet for kommunikation og arbejde med adfærdsdesigne, kan lægge grundstenen til at gennemføre forandringer uden at gå på kompromis med jeres mentale sundhed.
Det er svært at gennemføre forandringer, som alle er tilfredse med. Men det kan lade sig gøre!
På workshoppen vil I derfor lære:
Hvorfor det er svært at gennemføre forandringer, som alle er tilfredse med.
Hvad kultur, kommunikation og menneskelig adfærd er.
Hvordan I kan forstå jeres virksomhedskultur, behovet for kommunikation og arbejde med adfærdsdesign, dvs. skabe rammer omkring medarbejdernes valg, som guider dem i den planlagte retning.
Hvad får I ud af at deltage i workshoppen?
Workshoppen henvender sig til både medarbejdere og ledere og byder på to spændende og lærerige timer. I løbet af workshoppen vil I få viden og praktiske redskaber, der hjælper jer med at gennemføre forandringer på arbejdspladsen uden at gå på kompromis med den mentale sundhed.
I vil lære, hvordan I kan navigere i forandringsprocessen, samtidig med at I styrker trivsel og mentale ressourcer. Ved at benytte redskaberne vil I opleve, at forandringerne bliver lettere at håndtere, og at I trives gennem hele processen.
Workshoppen vil motivere jer til at lære mere om, hvordan I kan gennemføre forandringer på en sund og effektiv måde.
Prisen er kr. 10.000 ekskl. moms og transport.
Mere mental sundhed gennem fysisk aktivitet
Workshop - Psykisk arbejdsmiljø
Jeres vært tager jer med gennem en 2-timers workshop. Her lærer I om, hvordan I forankrer fysisk aktivitet i jeres daglige arbejdsdag og herigennem sikre jeres mentale sundhed.
Der er kommet mere fokus på Sundhedsfremme gennem de senere år, og især spørgsmålet om ”Hvordan virksomheder kan støtte fysisk aktivitet og herigennem støtte de ansattes mentale sundhed?” optager stadig flere.
En oplagt mulighed er at arbejde med at skabe et sundhedsmiljø. Et sundhedsmiljø bygger på en helhedsorienteret tankegang, og virksomheden arbejder målrettet med at tilpasse de strukturer, som danner rammerne for medarbejdernes daglige aktiviteter.
For eksempel er langt de fleste ansatte fysisk aktive, hvis virksomheden ”lukker” én time per dag, mens deltagerne gør klar til og dyrker fysisk aktivitet sammen. Modsat stopper den fysiske aktivitet oftest indenfor kort tid, når den bliver afhængig af enkelte personers initiativ.
Provokerende, ja - men virksomt! Under workshoppen vil I derfor hører mere om teorien bag et sundhedsmiljø, og I vil blive inspireret til, hvordan I kan skabe de rigtige rammer på jeres arbejdsplads.
På workshoppen vil I derfor lære:
Hvad er mental sundhed? Og fysisk aktivitet.
Hvordan hænger de to sammen.
Hvordan kan vi med de rigtige rammer og vilkår i vores virksomhed undgå, at det at få mere mental sundhed gennem fysisk aktivitet bliver en ”døgnflue”.
Hvad får I ud af at deltage i workshoppen?
Workshoppen henvender sig til både medarbejdere og ledere og byder på to spændende og lærerige timer. I løbet af workshoppen vil I få viden og praktiske redskaber til at skabe bedre rammer på arbejdspladsen, som styrker både den fysiske og mentale sundhed.
I vil lære, hvordan I kan bruge redskaberne til at blive stærkere, sundere og præstere bedre sammen mod jeres fælles mål.
Når I anvender disse redskaber, vil I opleve, at både trivsel og samarbejde forbedres, og at I opnår bedre resultater som team. Workshoppen vil også motivere jer til at lære mere om, hvordan fysisk aktivitet og mental sundhed hænger sammen, og hvordan I kan ændre rammerne på arbejdspladsen for at fremme begge dele.
Prisen er kr. 10.000 ekskl. moms og transport.
Se Workshops
Kommende kurser
2025-06-23
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-06-24
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-08-11
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
2025-08-11
Den Obligatoriske Arbejdsmiljøuddannelse
Tilmeld
Har du spørgsmål?
Vi har altid en medarbejder klar til at hjælpe dig videre, så kontakt os med det samme.
+45 82 36 36 70
Skriv til os
Forside
Rådgivning
Indeklima og teknik
Lyd- og støjforhold
Bygnings - og rumakustik
Ventilation
Komfortventilation
Industri - og procesventilation
Indeklima
Akustik og støj
Lys
Termisk indeklima
Afgasning og emissioner
CO2
Luftkvalitet
Støv og partikler
DGNB - Bæredygtigt byggeri
Maskinsikkerhed
Maskingennemgang
CE-mærkning
Påbud
Kemi og biologi på arbejdspladsen
Influenza vaccination
Kemisk rådgivning
Kemisk outsourcing
Lovovervågning
PCB, bly og asbest
Kemikaliestyring
Sikkerhedsdatablade (SDS)
Arbejdspladsbrugsanvisninger
REACH og CLP
Risikovurdering og substitution
KRAN vurdering
Kemisk APV
Giftlinjeregistrering - UFI og PCN
Arbejdshygiejniske målinger
Åndemiddelluft
Stinkskabskontrol
Allergifremkaldende påvirkninger
Blodprøver/Blodbly
Styren
Skimmelsvamp
Fugtsagkyndig
ATEX
Påbud
Ergonomi og Sundhed
Kontorergonomi
Helbredskontrol
Blodprøver/Blodbly
Tunge løft
Hårdt fysisk arbejde
Natarbejde
Arbejdsteknik og arbejdsstillinger
Ergonomisk risikovurdering
Forebyggelse af nedslidning og skader
Psykisk arbejdsmiljø
Ulykkesforebyggelse
Maskinsikkerhed
Sikkerhedskultur
Adfærdssikkerhed
Byggepladser
PSS - Plan for Sikkerhed og Sundhed
Ulykkesanalyse
Risikoanalyse
Beredskabsplaner
Påbud
Industrimiljø
Ekstern støj
Kurser og uddannelse
Ledelse
System og Strategi
Verdensmålene i din virksomhed
APV
AMD
Kompetenceudviklingsplan
Outsourcing
Arbejdsmiljøkoordinering
Arbejdsmiljøledelse
Ledelsessystemer
Miljøledelse
Kvalitetsledelse
IT-værktøjer
Quentic - Den digitale HSE løsning
Quentic | HSE løsning
Quentic | Outsourcing
Quentic | Digitalisering
Quentic | Bæredygtighed
Quentic | Lovpraksis
Quentic | Farlige stoffer
Onmodo - Platformen til medarbejdersucces
Procesfacilitering
Whistleblower-ordningen
Lovpligtig whistleblowerordning
Social kapital
Samarbejde og trivsel
Trivselspolitik og psykisk APV
Social kapital test
Trivselsmålinger
Individuelle samtaler
Supervision
Holdninger og forandring
Nudging
Sygefraværsreduktion
Stress
Individuelle stress-samtaler
Stresshåndtering
Stress test
Stress management
Forebyggelse af stress
Oxidativ stress
Stressadfærdstest
Psykisk arbejdsmiljø
Mobning
Konflikthåndtering
Vold og trusler
Psykisk beredskabsplan
Krisesamtaler
Følelsesmæssig aflastning
Ledelses- og organisationsudvikling
Lederens arbejdsmiljø og trivsel
Organisationsudvikling/- forandringer
Ledersparring/-coaching
Karriereafklaring
Personprofil
Forhandlingsprofil
Procesfacilitering
HR
Personalejura
Forandringsprocesser
Undersøgelsespåbud
Påbud
Kurser
Arbejdsmiljøuddannelse §9
3 dages obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9
3 days Mandatory OHS Course
Online obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse §9 - Dansk
Supplerende arbejdsmiljøuddannelse §9
AMR - Få succes som arbejdsmiljørepræsentant
AMO - Opkvalificering på arbejdsmiljøarbejdet
Psykologisk tryghed i praksis
Psykisk arbejdsmiljø - Grundlæggende kursus
Stress - Forebyggelse og håndtering
Sundhedsfremme - Et godt arbejdsliv
Ergonomi - Med kroppen på arbejde
Ergonomi - Tunge løft
Arbejdsulykker - Forebyggelse og håndtering
Lovpligtig Instruktion PCB, Bly og Udvendig ASBEST
Sunde skærmarbejdspladser
Arbejdsmiljøuddannelse Offshore
E-learningkurser
ESG Rapportering
Kurser i Psykisk arbejdsmiljø
Dagligdagens kommunikation (Modul I)
Dagligdagens kommunikation (Modul II)
Den vanskelige kunde/borger (I)
Den vanskelige kunde/borger (II) - Konflikthåndtering
Forebyggelse - stress (Modul I)
Forebyggelse - stress (Modul II)
Forebyggelse - stress (4 timer)
Psykologisk tryghed i praksis
Når forandringens vinde blæser
Personaleledelse og udvikling
Psykisk arbejdsmiljø, en håndterbar størrelse?
Psykisk arbejdsmiljø - vold (Modul I)
Psykisk arbejdsmiljø - vold (Modul II)
Psykisk arbejdsmiljø - konflikthåndtering (4 timer)
Psykisk førstehjælp (4 timer)
Samarbejde og forebyggelse af mobning
Samarbejde og teamudvikling
Temaoplæg om stress (2 timer)
Offshore-, maritim- og vindindustrien
Virksomhedskurser
AKADEMIUDDANNELSE: Arbejdsmiljøledelse
Arbejde i højden og sikkerhedskultur
Arbejdsmiljøorganisation og arbejdspladsvurdering
Efteruddannelse af AMO på bygge-anlægsområdet
Fysisk træning - giver mindre fravær
Kemikaliehåndtering
Kemikaliereglernes ABC
Kommunikation og samarbejde
Konflikthåndtering
Kontorergonomi - undervisning
Lovpligtig instruktion PCB og Bly
Lovpligtig instruktion Udvendig ASBEST
Maritim Ergonomi
Psykisk arbejdsmiljø - trivselstermometer
Safety Awareness Training
Sikker adfærd
Sikkerhed og arbejdsmiljø
Sikkerhed ved arbejde i højden
Stress og stresshåndtering
Superbruger i kontorergonomi
Trivsel og sundhed for rengøringsvirksomheder
Tunge løft - manuel håndtering
Workshops
Hvem fanden tog min arbejdsglæde?
Arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanterne som ambassadører for mental sundhed
Når empatien forsvinder
Forandring fryder – eller gør den?
Mere mental sundhed gennem fysisk aktivitet
Krudt, kugler og konflikter
God kommunikation gennem forståelse af persontyper
God ledelse i praksis
Positiv feedback og feedforward
Psykologisk tryghed: Nøglen til faglighed og samarbejde
Sådan styrker I samarbejdet om mental sundhed på arbejdspladsen
Social kapital i praksis
Stress Awareness
Information
Indsigt og læsestof
E-bøger
10 gode råd til din trivsel på arbejdspladsen
Nyhedsmail
Nyhedsmails 2024
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø DECEMBER 2024
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø NOVEMBER 2024
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Maj 2024
Nyhedsmails 2023
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Juli 2023
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø April 2023
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Marts 2023
Nyhedsmails 2022
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø November 2022
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Oktober 2022
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø September 2022
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø September 2022 - Efterårets kurser
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Juni 2022
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Maj 2022
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø April 2022
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Marts 2022
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Februar 2022
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Januar 2022
Nyhedsmails 2021
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø December 2021
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø September 2021
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Juli 2021
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Juni 2021
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø April 2021
Nyhedsmails 2020
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø December 2020
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø November 2020
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Oktober 2020
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø September 2020
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Juni 2020
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Februar 2020
Nyhedsmails 2019
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø December 2019
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Oktober 2019
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø September 2019
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø August 2019
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Juni 2019
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø April 2019
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Marts 2019
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø Januar 2019
Nyhedsmails 2018
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø December 2018
FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø November 2018
FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø Oktober 2018
FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø September 2018
FAKTA om Sikkerhed og Arbejdsmiljø August 2018
FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø Juni 2018
FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø Maj 2018
FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø April 2018
FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø Marts 2018
FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø Februar 2018
Nyhedsmails før 2018
Nyhedsbrev - december 2016
Nyhedsbrev - september 2016 - kurser
Nyhedsbrev - september 2016
Nyhedsbrev - maj 2016
Nyhedsbrev - marts 2016
Nyhedsbrev - december 2015
Nyhedsbrev - november 2015
Nyhedsbrev - august 2015
Nyhedsbrev - februar 2015
Nyhedsbrev - december 2014
Nyhedsbrev - november 2014
Nyhedsbrev - Juli 2014
Nyhedsbrev - maj 2014
Nyhedsbrev - december 2013
Nyhedsbrev - november 2013
Nyhedsbrev - september 2013
Nyhedsbrev - august 2013
Nyhedsbrev - juli 2013
Nyhedsbrev - juni 2013
Nyhedsbrev - marts 2013 - kurser
Nyhedsbrev - december 2012 - Glædelig jul
Nyhedsbrev - oktober 2012
Nyhedsbrev - juni 2012
Nyhedsbrev - april 2012
Nyhedsbrev - marts 2012
Nyhedsbrev - december 2011 - Glædelig jul
Nyhedsbrev - december 2011
Nyhedsbrev - september 2011
Nyhedsbrev - maj 2011
Nyhedsbrev - april 2011
Nyhedsbrev - december 2010
Presseside
Tidligere artikler
Pressemeddelelser
Forretningsbetingelser
Persondatapolitik
Cookie politik
Viden
English
Job
Vi søger dygtige arbejdsmiljørådgivere
Kontakt
Søg
FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - JUNI 2018
FAKTA om Sikkerhed & Arbejdsmiljø - JUNI 2018
Læs nyhedsbrevet fra juni 2018
her.