Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål? Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Høsten øger risiko for dødsulykker

Når landmændene kører de store maskiner i stilling for at få årets høst i hus, øges risikoen for dødsulykker samtidig betragteligt.

Høstsæsonen er i gang i det meste af landet, og som hvert eneste år, så håber landmændene på gode vejrforhold og et stort udbytte af årets anstrengelser i marken. 
 
Derimod har landmændene ofte mindre fokus, når det handler om sikkerhed og arbejdsforhold. Kombinationen af store maskiner og travlhed er en farlig cocktail.
 
- Der løbes risici i arbejdet, man normalt ikke tager, og man arbejder i døgndrift. Når man har med maskiner af den størrelse at gøre, så koster det på tragisk vis menneskeliv, siger arbejdsmiljørådgiver Peter Wang Kristensen fra ARBEJDSMILJØEksperten.
 
Statistikkens grimme tal viser ifølge Arbejdstilsynet, at der i perioden 2011-2017 skete 41 dødsulykker i forbindelse med arbejde i landbruget. Heraf er 10 i 2016 og 5 i 2017.
 
Arbejdstilsynet giver en række anbefalinger for at mindske risikoen for ulykker. Det handler blandt andet om rettidig vedligehold af maskiner, således at der ikke opstår problemer og fejl ude i marken, som kan øge tidspresset i forbindelse med fx høsten. 
 
 
Ønsker du mere information om, hvordan man kan indføre gode arbejdsrutiner i landbruget, kan du downloade Arbejdstilsynets drejebog om Forebyggelse til landbrug, skovbrug og fiskeri.
 
Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål? Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Har du brug for hjælp og vejledning?

Vi er kun et telefonopkald væk! Tøv ikke med at kontakte os på telefon 82 36 36 70 - eller søg efter det du leder efter i søgefeltet herunder.

ARBEJDSMILJØEksperten
Frederikshavn
Aalborg
Aarhus
Odense
Kolding
Næstved
Sønderborg
View in english
ame-spinner