Når humøret er højt og stemningen er det alfa og omega, at du og dine kolleger kan slappe af og have tillid til, at festen ikke flytter ud på de sociale medier. Hold fest med dine kolleger og husk at ikke alle bryder sig om, at du indiskret deler fuldedansen og de fjogede grin med dine venner på Facebook.

Ofte har yngre medarbejdere et mere afslappet forhold til at få tage billeder og blive tagget på de sociale medier end ældre medarbejdere har, men det er en tommelfingerregel at holde bliver der, hvor den holdes. 

Italesæt evt. jeres fælles regler omkring fotos og sociale medier inden, alhokolen gør sit indtog.

 

Hold den gode tone

Selv om I er i andre omgivelser og samtalen er mere løssluppen, så husk at holde den gode tone - både overfor den kollega eller chef, der sidder ved siden af, og om de kolleger, der evt. ikke deltager i festlighederne, Slapper og bagtaleri hører heller ikke hjemme rundt om julefrokostbordet.

Gem evt. konflikter til hverdagen. De kan nemt optrappes, når promillen stiger. Du vil takke dig selv, når du er tilbage på jobbet og ikke skal bekymre dig, om du fik sagt noget dumt i aftenens løb.
Dette råd gælder naturligvis hvadenten du er medarbejder eller leder.

 

Hvis du kommer til skade

Deltager du i en officiel julefrokost arrangeret af din arbejdsgiver, er du omfattet af de samme arbejdsskaderegler, som hvis du er på arbejde. Kommer du til skade - uanset om du er beruset eller ej – er du omfattet af denne forsikring. Det gælder uanset om julefrokosten afholdes på selve arbejdspladsen eller andetsteds. Dog ophører din dækning i det du forlader festen for evt. at drage videre ud i nattelivet med dine kolleger. Skader sket under julefrokosten katergoriseres altså som en arbejdsskade.

Vær opmærksom på, at skader sket i "kådhed" ikke dækkes.

 

Vil du modtage vores nyhedsbrev, så tilmeld dig her