Støv og partikler i indeklimaet » ARBEJDSMILJØEksperten A/S
Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål? Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Støv og partikler i indeklimaet

Støv og partikler i indeluften i fx boliger, kontorer og skoler kan komme fra mange forskellige kilder. Det kan stamme fra stærkt trafikerede veje, dieselgeneratorer, brændeovne, stearinlys, rygning mm.

I indeklimaet er det primært de ultrafine partikler, der har bevågenhed. Dog kan gammelt støv der skyldes dårlig eller manglende rengøring udgøre et problem, idet støv i luften kan give symptomer som irritation i øjne, næse og luftveje, infektioner i luftvejene, træthed, hovedpine og tørhedsfornemmelse.

Størstedelen af de ultrafine partikler er sod som dannes primært ved forbrændingsprocesser. Og udstødning fra dieselmotorer.

De ultrafine partikler kan findes i højt antal i luften, og anses for at være de mest skadelige, idet de kan passere helt ud i de yderste forgreninger af lungerne og over i blodbanen. Der findes endnu ingen grænseværdier for de ultrafine partikler, men WHO´s kræftagentur har vurderet at blandt andet dieseludstødningspartikler er kræftfremkaldende.

 

ARBEJDSMILJØEksperten har mange års erfaring med måling af ultrafine partikler og tilbyder altid kundetilpassede løsninger.

Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål? Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Har du brug for hjælp og vejledning?

Vi er kun et telefonopkald væk! Tøv ikke med at kontakte os på telefon 82 36 36 70 - eller søg efter det du leder efter i søgefeltet herunder.

ARBEJDSMILJØEksperten
Frederikshavn
Aalborg
Sønderborg
Odense
Kolding
Næstved
Aarhus
Herlev
View in english