Pia skal samle trådene i nyt stort sundhedskoncept » ARBEJDSMILJØEksperten A/S
Pia Hynding Jacobsen
Har du spørgsmål?
Du kan altid få fat i en af vores medarbejdere

Pia skal samle trådene i nyt stort sundhedskoncept

Et nyt stort sundhedskoncept har set dagens lys hos ARBEJDSMILJØEksperten, og den første virksomhed er sat i gang med at sætte fokus på sundhed og trivsel. Det er 45-årige Pia Jørgensen, der skal stå i spidsen for det nye koncept, der går under navnet Sundhed og Trivsel på 100 dage.

- Når en virksomhed starter op med Sundhed og Trivsel på 100 dage, så sættes hele virksomhedens og medarbejdernes kultur i spil. Der skabes nye vaner, et fællesskab omkring sundhed - og der sættes fokus på medarbejdernes trivsel, siger projektchef Pia Jørgensen, som for nylig er tiltrådt den nyoprettede stilling hos ARBEJDSMILJØEksperten i Esbjerg.

Hele forløbet baseres på et individuelt sundhedstjek, der følges løbende op på. Konceptet generer transparente, kontinuerlige og anonymiserede data under hele forløbet, både for medarbejdere og til ledelsen, som kan agere i forhold til fremkomne data. Konceptet har indbygget adfærdsdesign og kan individuelt tilpasses til den enkelte virksomhed og dennes målsætning - og er sådan opbygget, at det er uafhængigt af nøglepersoner.

Det nye virksomhedskoncept er kommet på markedet i samarbejde mellem rådgivningsvirksomheden ARBEJDSMILJØEksperten, som har mange års erfaring med rådgivning omkring sundhed og arbejdsmiljø, fx- gennem helbredskontroller, og firmaet Welfare Denmark, som har stået for den tekniske udvikling og opbygningen af den nye online sundhedsplatform.

Læs mere om konceptet og se medarbejderpakker 


Sygefraværet koster for alle

Ser man på tallene for sygefravær på det danske arbejdsmarked, er det tydeligt, at rigtigt mange danske arbejdspladser bør sætte fokus på sundheden. Et højt sygefravær koster hvert år millioner af kroner hos arbejdsgiverne, og det rammer også skatteydernes penge.

Regner man på tallene i en stor kommune som Esbjerg med 11.000 ansatte med en gennemsnitligt offentlig sygefraværsstatistik på 13 dage pr. år pr. medarbejder*, så løber udgiften til sygefravær op i svimlende millionbeløb. Koster hver medarbejder gennemsnitlig 1.500 kroner pr. dag, så hedder beløbet 214 millioner kroner.

- Sundhed og trivsel går hånd i hånd på en arbejdsplads, og det samme gør sygefravær og produktivitet. Men vil du investere forebyggende i medarbejdernes sundhed, kan du skabe en ny sundhedskultur – og det vil i sidste ende skabe mere produktivitet og bedre økonomi via en nedgang i sygefraværet.

Sundhed og Trivsel FAKTA klar2

Sundhedsplatformen tager udgangspunkt i den enkelte medarbejders sundhed og ud fra resultaterne af et indledende sundhedstjek udarbejdes en passende målsætning for den enkelte og for hele virksomhed.

- Det starter hos ledelsen, men forankres ude hos hver enkelt medarbejder.

 

Startskuddet til noget stort

Pia Jørgensen er uddannet ergoterapeut og har i 15 år arbejdet i det offentlige. Hun har netop færdiggjort en diplomuddannelse i ledelse, og nu tager hun fat på alvor at sætte struktur på Sundhed og Trivsel på 100 dage.

- Vi er stadig i opbygningsfasen, men den første virksomhed skal allerede nu sættes godt i gang. Det er min opgave at styre forløbet og sikre, at logistikken i processen hænger godt sammen.

Forventningerne for det nye koncept er store, og der trækkes allerede nu tråde ud i både det offentlige og private erhverv.

- Det er klart, at vores eksisterende kunder vil være blandt de første, der vil stifte bekendtskab med det nye sundhedsforløb, og her oplever vi allerede nu en interesse. Men vi har også store forventninger til at få succes med at implementere sundhed og trivsel til kommuner og offshore segmentet.